Arestați pentru șantaj și cămătărie, frații Rîciu n-au scăpat de gratii

gratii

Bogdan (22 ani) și Giulio (38 ani), frații interpretei de muzică populară din Teleorman, Silvana Rîciu, alături de grupul de inculpați din care se presupune că fac parte, rămân după gratii. Arestați pentru acte de cămătărie și șantaj, inculpații nu au răzbit făcând cerere de înlocuire a arestului, instanța a decis ca aceștia să rămână după gratii, cel puțin până la următoarea judecată.

Conform înscrisurilor ședinței din data de 8 ianuarie, ”în temeiul art.300/2 rap.la art.160/b alin.3 Cod de procedură penală menține arestarea preventivă a inculpaților Platon Giulio, Rîciu Scoreț Bogdan Alexandru, Chelu Dănuț, Candoi Marian, Năpristoc Gigi Adrian, Vlad Marin, Mincă Ionuț, Nedelcu Virgil Andrei și Râcu Marius Nicușor. Respinge ca nefondate cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulată de inculpatul Platon Giulio. Respinge ca nefondate cererile de înlocuire a arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea, formulate de inculpații Năpristoc Gigi Adrian și Vlad Marin. Respinge ca nefondate cererile de revocare și de înlocuire a arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea, formulate de inculpații Rîciu Scoreț Bogdan Alexandru, Chelu Dănuț, Candoi Marian, Mincă Ionuț, Nedelcu Virgil Andrei și Râcu Marius Nicușor. Respinge ca inadmisibilă în principiu cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul Chelu Dănuț”.

La sentința dată de Curtea de Apel București se poate face recurs sub aspectul menținerii stării de arest și al cererii de liberare provizorie.

Instanța a dispus citarea părților civile și a părților vătămate și a acordat termen la data de 22 ianuarie 2014, ora 12:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>